In uw winkelmandje: 0 Artikel, 0,00 EUR

marktgegevens


Volgens NAVTEQ-onderzoek uit 2006 heeft ongeveer een kwart van alle automobilisten in Duitsland, Frankrijk en Groot-Brittannië ervaring met een bepaald type navigatieapparaat. Een grote meerderheid van de respondenten stelde dat de prestaties van het navigatiesysteem direct hun tevredenheid over de auto beïnvloedt.
http://navigatiewereld.nl/cms/2007/10/16/navteq-anticipeert-sterke-groei-in-navigatie-2/Welke autonavigatiesystemen zijn het populairst?
09-01-2005 (16:47) - Canalys bracht recentelijk cijfers uit, waarbij het overigens inbouwsystemen niet meerekent. Het kwam uit op een aandeel van 87% voor de handheld (pda) oplossingen. De verplaatsbare alles-in-één units nemen 9% van de markt in. Het resterende aandeel van 4% is voor de smartphone. Het smartphone-aandeel gaat zeker groeien, gelet op de rooskleurige vooruitzichten voor de smartphone. TomTom is marktleider (26%), met ruime voorsprong op Navigon (20%) en ViaMichelin (12%). Kleinere partijen als Destinator, Navman, Falk/Map&Guide en Garmin snoepen de rest (42%).
http://www.telecomwereld.nl/f0000057.htmTomtom blijft bij verkoopverwachting 15 miljoen navigatiesystemen
Door Olaf van Miltenburg, maandag 7 juli 2008 09:04
Tomtom heeft bij monde van ceo Harold Goddijn bekendgemaakt dat het nog steeds verwacht 15 miljoen navigatiesystemen te verkopen dit jaar, ondanks het verslechterde economische tij en de toegenomen concurrentie.
"De tendens in het eerste halfjaar was helder: mensen blijven onze producten kopen", aldus Godijn tegen De Telegraaf. De topman gaf toe dat er onzekerheid bestaat over de tweede helft van 2008, maar bleef bij een verkoopaantal van 14 tot 15 miljoen Tomtom-apparaten dit jaar. Ook vorig jaar gingen er 15 miljoen navigatiesystemen van de fabrikant over de toonbank, maar vanwege het onzekere economische klimaat rees er twijfel over de haalbaarheid van de doelstellingen van Tomtom.
Of ook de omzetverwachting van 1,8 tot 2 miljard nog steeds gehandhaafd blijft wilde Godijn niet zeggen. Wel dat de val van de koers van Tomtom-aandelen met 70 procent bepaald niet prettig is. "Maar ik zou mijn eigen aandelen niet verkopen op dit koersniveau. Er komen wel weer betere tijden", voorspelde de ceo. Door de overname van Tele Atlas, waarmee een bedrag van 2,9 miljard euro gemoeid was, ontstonden er bij analisten ook vraagtekens over de financiële stabiliteit van Tomtom, maar volgens Godijn 'leeft dat vraagstuk binnen zijn bedrijf niet'.
Bron: tweakers.netDe PND markt in Noord Amerika is groter dan de EMEA markt volgens onderzoek van Canalys (16-03-2009)
In het laatste kwartaal van 2008 is Noord Amerika als PND markt voor het eerst EMEA voorbijgestreefd wat verkoop aantallen van PND's. Volgens Canalys nam alleen al de VS 52% van de wereldwijde verkoop op zich, EMEA had maar 36%.
De verkoopaantallen in de US waren gedurende het gehele jaar 2008 44% hoger dan in 2007. In het laatste kwartaal van 2008 waren de verkopen van PND's wereldwijd echter 4% lager dan het jaar daarvoor.
Garmin blijft wereldwijd de grootste, met een marktaandeel van 37% in Q4 (Q3 35%), TomTom is nummer 2 met 30% in Q4 2008. De verkopen van Mio en Navman samen waren goed voor 6% wereldwijd.
In 2008 zijn de wereldwijde verkopen met 18% (in aantallen ten opzichte 2007) gestegen tot ongeveer 41 miljoen stuks, maar de omzetwaarde is 16% (in waarde ten opzichte van 2007) gedaald.
Canalys schat in dat de prijs van drie kwart van de verkochte PND's onder de € 200,- ligt, en dat de connected PND's daar minder dan 1% van de verkopen (in aantallen) uitmaakten.
Uit de resultaten van een consumenten marktonderzoek uitgevoerd door Canalys, bleek dat 'real time traffic' informatie een 'must have' is. Tegelijkertijd gaf het onderzoek aan dat 80% van de gebruikers hun PND nooit of nauwelijks gebruikten voor hun dagelijks werk. Men schaft een PND dan ook voornamelijk aan om de onbekende routes en adressen te vinden.
De behoefte aan dynamische informatie en de prijs perceptie van PND's, is goed nieuws voor de smartphone leveranciers, die zich focussen op connected navigatie en andere location based services. Volgens Canalys zijn in Q4 meer dan 4 miljoen smartphones met navigatie verkocht. Een groei van 100% ten opzicht van dezelfde periode in 2007.
Aangezien nu meer dan 70% van de verkochte smartphones standaard GPS hebben zal deze markt fors stiijgen. Het is niet voor niets dat Garmin samenwerkt met Asus, en dat Mio recent weer een smartphone geïntroduceerd heeft.